Säkrare bilvägar och effektiva transporter med Flexiwaggon – från Umeå till Malmö till halverad kostnad och tid

Ett tåg med flexivagnar som kör i upp till 140 kilometer i timmen, självförsörjande på el och med en kapacitet att frakta 52 tons lastbilar. Konceptet med järnvägsburna lastbilar kallas för ”rolling highway” och med sin klimatsmarta vagn ligger Flexiwaggon i absolut framkant. – Förutom att det är hållbart och tidseffektivt är det också en fråga om säkerhet att minska antalet lastbilar på bilvägarna, säger Jan Eriksson, vd och grundare av Flexiwaggon

Så ska Ekoappen bli världens mest använda hållbarhetsapp

Med 180 noga utvalda företag och 12 000 nedladdningar satsar Ekoappen på att bli världens mest använda hållbarhets-app.

Klimatsmarta byggblock bryter mark med växande trähustrend

Under perioden 12:e juni till 30:e augusti genomförs en nyemission på 15,1 miljoner kronor, kombinerat med ett unikt tillfälle att köpa 7 % av bolaget mycket fördelaktigt av en tidigare aktieägare.

Så ska transport på landsväg bli mer klimatsmart och lönsam

Flexiwaggons mobila vagnlösning kan rymma minst 22 lastbilar, och upp till 120, på en och samma resa och dess smarta design gör det möjligt att köra på och av utan behov av terminaler, något som förenklar transporterna och gör dem mer flexibla

Sista chansen: Investera i heta barnmatsföretaget

Svensktillverkad färsk barnmat har gjort entré på marknaden – och efterfrågan bara ökar och ökar.

Nyemission: Här är företaget som kan lösa bristen på rent vatten

En produkt som använder spillvärme för att rena och avsalta vatten till betydligt lägre kostnad väcker stor uppmärksamhet.

Nyemission för globalt affärssystem för Event Management

När Jetty nu planerar att noteras på Spotlight Stock Market finns möjlighet att teckna aktier i den nya generationen av Event Management. 

Efter succéåret: Investmentbolaget tar in kapital för att fortsätta växa

Framgångarna för investmentbolaget FrontOffice Nordic AB (publ) bygger på en tydlig affärsmodell: Hitta bra bolag som hamnat i tillfällig kris och hjälp dem att vända trenden. Genom det receptet kunde bolaget under 2017 leverera en vinstmarginal på 82 procent och en utdelning på 4,3 miljoner kronor till aktieägarna. Nu söker bolaget nya investerare för att fortsätta växa.

Stora genombrott för banbrytande svensk miljöteknik

Triborons unika teknologi minskar motorers bränsleförbrukning med tre till fem procent och kan kraftigt sänka världens koldioxidutsläpp. Nu har bolaget tecknat sina första industriella avtal och genomför en nyemission för att hitta nya investerare inför en bred internationell lansering.

Smart teknik omvandlar havets strömmar till grön el

Genom att utnyttja energin i havets strömmar har svenska Minesto utvecklat ett förutsägbart komplement till sol- och vindkraft. Nu genomför bolaget en nyemission för att utveckla produktutbudet och etablera Minestos teknologi på fler marknader.