Kinesiska bränsleceller – en guldgruva för svenska Impact Coatings

Kinas jättesatsning på bränsleceller innebär stora affärer för Impact Coatings. Bolagets unika beläggningsmaterial har visat sig oumbärligt för bränsleceller och det senaste året har de tecknat avtal för 150 miljoner kronor med kinesiska tillverkare.

Svensk start-up vill utmana världens mobilmarknader

MYTOZ är företaget som ska ersätta dyra mobilräkningar med reklamfinansierade gratis telefoner och därmed förändra hur företagen annonserar.
Nu söker bolaget finansiärer inför lanseringen av sin smarta lösning.

Svensk AI ska hjälpa läkare att ställa cancerdiagnoser

Bristen på patologer utgör en svag länk inom cancervården som leder till långa väntetider och feldiagnoser. Med hjälp av digitala bilder och artificiell intelligens hoppas svenska Contextvision kunna vända på den trenden. Bolaget har påbörjat utvecklingen av sina första produkter inom ”digital patologi” och ligger redan i framkant på en snabbt växande marknad.

”Det är en marknad som har växt och det har investerarna märkt”

Svenska LifeAssays, som är specialiserade på diagnosverktyg för veterinärer, kan se tillbaka på ett lyckat 2016. Med en övertecknad nyemission, internationell expansion och en uppmärksammad cancerstudie i ryggen har bolaget ökat medvetenheten om sina produkter och lyft försäljningssiffrorna.

Svenska Contextvision tar plats i världstoppen inom maskininlärning

Genom artificiell intelligens börjar datorer nu lära sig allt fler komplexa sysslor som tidigare bara kunnat utföras av den mänskliga hjärnan. Ett exempel är att hjälpa läkare att diagnosticera svåra sjukdomar, ett område där svenska Contextvision befinner sig i den absoluta världstoppen.

Asien nästa för svenska miljöteknikbolaget

Recyctecs metod för att rena använd glykol är redan etablerad i Sverige. Genom att testa tekniken i Sydkorea tar bolaget nu också de första stegen mot en internationell etablering. Vi har pratat med Recyctecs vd Göran Ahlquist om bolagets Asien-planer.

Svenska Absolicon rider på solenergi-vågen

Marknaden för solenergi har formligen exploderat de senaste åren och tillväxten ser bara ut att fortsätta. För det svenska solenergiföretaget Absolicon innebär det ett globalt intresse för sin världsledande teknik och en aktie som rusar. I och med Parisöverenskommelsen att hålla klimatförändringarna under två grader förra året har världens länder åtagit sig att kraftigt sänka […]

Efter genombrottet – svenska gasbolaget nära produktion

Sedan 2002 har projekteringsföretaget Igrene sökt efter gasfyndigheter runt Siljansringen i Dalarna. Efter ett genombrott i det så kallade ”Morafältet” genomför bolaget nu en nyemission för att kunna påbörja den efterlängtade gasproduktionen.”Vattenreservoarerna i Morafältet är så fyllda med gas att det vida överträffar vad vetenskapsmännen hade räknat med”, säger bolagets VD Mats Budh. Att det […]

Svenskt läkemedelsbolag siktar mot världen

58 miljarder dollar. Så stor är marknaden som det svenska läkemedelsbolaget Gabather tar sikte mot. I höst tar bolaget också några viktiga steg på vägen. Man öppnar både sitt eget labb och inleder marknadsföringen av sin första läkemedelskandidat. Den 13 september öppnar Gabather sitt eget labb, i Astras Zenecas gamla lokaler i Södertälje, och tar […]

Gotländsk spelutvecklare tar plats i världen

Med nya spel under produktion och samarbeten med tunga partners hoppas Three Gates bli Sveriges nästa spelunder. Efter en framgångsrik nyemission noteras bolaget nu också på NGM Nordic MTF i september.