Ålandsbanken går mot strömmen – utvecklar den personliga servicen

Digitaliseringen har blivit en del av vår vardag och allt fler storbanker styr bort kunderna från kontoren till att själva utföra bankärendena hemma vid datorn.
Men Ålandsbanken går i motsatt riktning – och utvecklar den personliga servicen för sina Premium Banking-kunder.

Ny investeringstjänst utmanar dyra rådgivare

Genom automatiserad, digital rådgivning vill bolaget Waizer skräddarsy ditt sparande och utmana stora delar av finansbranschen. Nu lanserar bolaget sin investeringstjänst och förhoppningarna är stora.
– Vi ser vår lösning som det perfekta alternativet för de allra flesta sparare, säger vd Michael Lindskog.

Så ska du tänka för att maximera din pension

Det orange kuvertet är på väg, men vad kan man egentligen göra om man vill investera för att öka sin pension? En hel del visar det sig vid en närmare titt.

Gör säkrare investeringar – satsa på dina grannar

Snabba cash i all ära, men att investera i goda grannar har visat sig vara det säkraste sättet att få den bästa avkastningen över tid.
– Fördelen med INVL Emgerging Europe Bond fond är att vi känner marknaden väldigt väl och kan kapitalisera de bästa möjligheterna och undvika de dåliga, säger Karolis Kybartas, fondförvaltare hos INVL.

Gör som investeringsexperterna: Satsa på undervärderade marknader

Den ryska marknaden har gjort ett rekordår.
Efter tidigare kriser är marknaden starkt undervärderad men spås av experter ha en enorm potential att sticka iväg.
– Vissa industrier kan expandera i dubbelsiffrig takt i flera år framöver, säger Dainius Bložė, fondförvaltare för INVL Russia TOP 20 Fund.

Monyx Strategifonder firar fem år med att bli mer aktiva

Genom riskstyrd förvaltning gör Monyx Strategifonder det enklare att hitta ett långsiktigt sparande som passar din livssituation. Nu fyller fonderna fem år och genomgår en större förändring mot mer aktiv förvaltning inom tillgångsslaget aktier.

Ryssland – en undervärderad marknad

Den ryska marknaden har inte gynnats av investerare de senaste åren. Många företag är därför undervärderade. Investeringsfonden INVL Russia TOP 20 Fund spår en snabb tillväxt på den ryska marknaden.

Advisor får PPM-pengarna att växa

Advisor Fondförvaltning AB har sedan starten år 2000 haft en stark utveckling för sin PPM-förvaltning och har levererat ett bra resultat, långt över PPM-snittet och marknaden.

Fossilfria indexnära fonder kombinerar det bästa av två världar

För att möta en växande efterfrågan på hållbara fonder lanserar SPP nu en ny typ av aktiefond.

Grön obligationsfond ger både makt och avkastning till spararna

Gröna obligationer är ett helt nytt sätt att investera i klimatomställningen utan att göra avkall på den finansiella avkastningen.