Tipset: Välj en aktiefond som parerar börsfall

En kraftig börsnedgång är svår att förutsäga – men effekterna av den kan minskas om man väljer rätt aktiefond.

Atlant Fonder levererade under börsstöket

Atlant Fonder har fem marknadsneutrala hedgefonder med låg korrelation till aktie- och räntemarknaden, varav en nyligen blev utnämnd till Årets Bästa Hedgefond. Sättet de förvaltar på är unikt i Sverige.

Här är alla ansökningar till premiepensionens fondtorg

Nu står det klart att 70 fondbolag med 553 fonder har ansökt om att vara med på Pensionsmyndighetens fondtorg för premiepension.

Ålandsbanken går mot strömmen – utvecklar den personliga servicen

Digitaliseringen har blivit en del av vår vardag och allt fler storbanker styr bort kunderna från kontoren till att själva utföra bankärendena hemma vid datorn.
Men Ålandsbanken går i motsatt riktning – och utvecklar den personliga servicen för sina Premium Banking-kunder.


Nu släpps en bok – om att investera i investmentbolag

Många drömmer om att bygga upp en förmögenhet genom aktier eller fonder. I boken Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag lär du dig att ta den gyllene medelvägen.

Rekordår för fondsparandet

Den svenska fondförmögenheten slog rekord under 2017. Med ett nysparande på 112 miljarder kronor och en värdeökning på 340 miljarder steg den svenska fondförmögenheten till rekordhöga 4 018 miljarder kronor, enligt siffror från Fondbolagens förening.

Nordenförvaltaren: Läget för industrin är starkare än på väldigt länge

När Håkon H. Sætre , förvaltare för Delphi Nordic, summerar börsåret 2017 och blickar framåt mot 2018 ser han goda utsikter för nordiska aktier, inte minst inom industrisektorn. Samtidigt varnar han för att det höga prisläget kan innebära större svängningar än under 2017.

Europa-förvaltaren: Här är höstens hetaste bolag

Med en starkare världsekonomi, tillväxt inom industrin och stigande råvarupriser är det mycket som talar för Europas cykliska bolag. Espen K. Furnes, förvaltare av aktiefonden Delphi Europe, pekar ut råvaru- och finanssektorn som två heta möjligheter inför hösten.

Räntorna på väg uppåt – så hanterar förvaltarna läget

Efter flera år av extremt låga räntor började ränteläget vända uppåt under andra halvan av förra året. Monyx Kapitalförvaltnings ränteförvaltare, Peter Gummesson och Stefan Pari, berättar om hur de hanterar de stigande räntorna och varför de undviker svenska fastighetsbolag.

Han tar över rodret för succéfonden

Efter flera framgångsrika år byter nu succéfonden Delphi Nordic förvaltare. Håkon H. Sætre är mannen som fått förtroendet att leda den aktivt förvaltade Nordenfonden till nya framgångar. ”Trendanalysen är kanske vår främsta styrka”, säger han.