Hydromars ska göra rent vatten för livet på månen och på Mars

Hydromars producerar absolut rent vatten, i ett slutet system, oavsett vilka föroreningar som hamnar i vattnet.

Efter Bitcoin: Här är tekniken som investerarna älskar

Kryptovalutorna var en av de absolut hetaste investeringstrenderna under 2017. Den värsta Bitcoin-hysterin tycks nu ha lagt sig med det finns fortfarande ett massivt intresse bland investerare för både kryptovalutor och för blockkedjan, tekniken bakom valutorna. Här är några av sätten som investerare hoppar på blockkedje-tåget.

Bitcoin: Ekonomisk bubbla eller teknisk revolution?

Kryptovalutan Bitcoin har de senaste månaderna genomgått en extrem värdeökning.
När investerarna flockas höjs därför fler och fler röster som varnar för en Bitcoin-bubbla. Samtidigt finns det också mycket som talar för att tekniken bakom den digitala valutan inte ens har börjat att förverkliga sin potential.

Tre bubblor som skakade ekonomin

I takt med att värdet på kryptovalutan Bitcoin skjutit i höjden de senaste veckorna har fler och fler experter nu börjat tala om en spekulationsbubbla. Tittar vi tillbaka på några av de stora bubblorna genom historien så är det också enkelt att se likheterna. Här är tre historiska bubblor som skakade sin tid.

Här är trading-plattformen med branschens nöjdaste kunder

Med målet att bli förstavalet för aktiva traders har CMC Markets skapat en unik handelsplattform, med fler valmöjligheter och mer kontroll. Tack vare den plattformen har CMC Markets idag branschens nöjdaste kunder och nu storsatsar bolaget även på en egen nyhetssajt.

Företagsskandalerna som skakade Sverige

Insideraffärer, miljardbonusar och påhittade doktorshattar. Svenskt näringslivs historia är kantat av skandaler som skakat både enskilda företag, börsen och hela landet. Här är fem av de värsta:

Nu kommer Svanenmärkta fonder

Intresset för hållbara fonder växer snabbt. För att hjälpa sparare att navigera bland de hållbara fonderna inför Nordisk Miljömärkning därför nu Svanenmärkning även för fonder.

Experterna svarar: Har Sverige en bostadsbubbla?

Övervärderat eller inte? Både EU-kommissionen och amerikanska storbanken Goldman Sachs har de senaste veckorna varnat för bubblor på den svenska bostadsmarknaden. Men bilden är inte entydig och många menar att de båda institutionerna överdriver. Investeringstipset bad båda sidor om sina bästa argument.

Därför är skogen en framtidsbransch för den som vill tjäna pengar

Drivmedel, plast, ja till och med kläder – allt du kan göra med olja kan du idag göra med råvara från skogen. Joakim Larsson, skog- och lantbruksansvarig på SEB, ser en bransch som går en grön framtid till mötes.

Så mår de svenska börsjättarna egentligen

Storleken behöver inte ha någon betydelse för framgången. Stockholmsbörsens Big Five mår väldigt olika efter årets första fem månader.