• SIX Sweden Index 256.29 0.45%
  • SIX Norway Index 182.59 -0.33%
  • SIX Denmark Index 238.6 -0.4%
  • SIX Finland Index 144.28 0.37%

Sista chansen: Investera i heta barnmatsföretaget

Svensktillverkad färsk barnmat har gjort entré på marknaden – och efterfrågan bara ökar och ökar.

Tipset: Välj en aktiefond som parerar börsfall

En kraftig börsnedgång är svår att förutsäga – men effekterna av den kan minskas om man väljer rätt aktiefond.

Ny investeringsmöjlighet när William Hills köper upp Mr Green

Håller man sig uppdaterad inom aktier eller gambling har man knappast missat det senaste från William Hill. Det brittiska bolaget kom med ett enormt bud på Mr Green. Det är troligtvis bara början på något mycket större menar vissa.

Ålandsbanken går mot strömmen – utvecklar den personliga servicen

Digitaliseringen har blivit en del av vår vardag och allt fler storbanker styr bort kunderna från kontoren till att själva utföra bankärendena hemma vid datorn.
Men Ålandsbanken går i motsatt riktning – och utvecklar den personliga servicen för sina Premium Banking-kunder.


Nu släpps en bok – om att investera i investmentbolag

Många drömmer om att bygga upp en förmögenhet genom aktier eller fonder. I boken Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag lär du dig att ta den gyllene medelvägen.

Fortsatt oro att vänta på världens börser

Oro för ökande inflation och ekonomiskt överhettning har fått världens börser att falla kraftigt de senaste dagarna – ett fall som ser ut att fortsätta under tisdagen.

”Det är ett enormt intresse för AI”

Contextvision avslutar 2017 med att visa upp en stabil försäljning, nya produkter och stora steg mot en ny marknad. I slutet av november presenterade bolaget nyheter inom både sina etablerade affärsområden och sina framtida tillväxtområden: artificiell intelligens och digital patologi.

Svenskt vaccin-företag vill minska mängden antibiotika till djur

Genom en nyutvecklad vaccin-teknologi vill Intervacc bidra till att förebygga allvarliga smittsamma bakteriella infektioner och på sikt minska problemen med antibiotikaresistens. I företagets utvecklingsprogram ingår ett vaccin, mot hästsjukdomen kvarka, som nu är i kommersiell produktionsfas och bolaget har samtidigt utvecklat ett kandidatvaccin för gris.

Ripasso Energy vill skriva svensk industrihistoria

Ripasso Energy har vidare­ utvecklat den 200 år gamla stirlingmotorn och lanserar nu en produkt, PWR BLOK, som både sänker kundens elkostnad och koldioxid­ utsläpp. Vi kan skriva svensk industrihistoria, säger VD Gunnar Larsson.

Som investerare i DBP är du delaktig i läkemedelsutvecklingen

Double Bond Pharmaceutical är inte som alla andra läkemedelsföretag. Med ett löfte om transparens bjuder DBP in dig som investerare att vara delaktig i utvecklingsprocessen för nya läkemedel genom att till exempel följa deras vlogg på Youtube eller ställa frågor till VD:ns Twitter. Det är så framtidens läkemedelsföretag ser ut.