Säkrare bilvägar och effektiva transporter med Flexiwaggon – från Umeå till Malmö till halverad kostnad och tid

Ett tåg med flexivagnar som kör i upp till 140 kilometer i timmen, självförsörjande på el och med en kapacitet att frakta 52 tons lastbilar. Konceptet med järnvägsburna lastbilar kallas för ”rolling highway” och med sin klimatsmarta vagn ligger Flexiwaggon i absolut framkant. – Förutom att det är hållbart och tidseffektivt är det också en fråga om säkerhet att minska antalet lastbilar på bilvägarna, säger Jan Eriksson, vd och grundare av Flexiwaggon

Svensk hållbarhetsranking visar de bästa och de sämsta investeringarna i kemikalieindustrin

Europeiska kemikalieproducenter toppar den nya hållbarhetsrankingen ChemScore, följt av en blandning av amerikanska och asiatiska företag. Målet med ChemScore – skapat av miljöorganisationen ChemSec – är att få investerare att satsa på hållbara kemikalieproducenter.

Så ska Ekoappen bli världens mest använda hållbarhetsapp

Med 180 noga utvalda företag och 12 000 nedladdningar satsar Ekoappen på att bli världens mest använda hållbarhets-app.

Så ska transport på landsväg bli mer klimatsmart och lönsam

Flexiwaggons mobila vagnlösning kan rymma minst 22 lastbilar, och upp till 120, på en och samma resa och dess smarta design gör det möjligt att köra på och av utan behov av terminaler, något som förenklar transporterna och gör dem mer flexibla

Satsning på kvinnliga aktieägare banar väg för internationell expansion

Genom en unik satsning på kvinnliga aktieägare har MonthlyCup kraftigt förstärkt sin finansiella bas genom crowdfunding som främst riktat sig till just kvinnor.

Gör som miljonärerna – investera i fastigheter

Svenska företaget ger dig möjligheten att investera i fastigheter

Nu kommer Svanenmärkta fonder

Intresset för hållbara fonder växer snabbt. För att hjälpa sparare att navigera bland de hållbara fonderna inför Nordisk Miljömärkning därför nu Svanenmärkning även för fonder.

Därför är skogen en framtidsbransch för den som vill tjäna pengar

Drivmedel, plast, ja till och med kläder – allt du kan göra med olja kan du idag göra med råvara från skogen. Joakim Larsson, skog- och lantbruksansvarig på SEB, ser en bransch som går en grön framtid till mötes.

Skogsbolaget byter inriktning och vänder kassaflödet

Efter 16 år av skogsverksamhet i Panama har bolaget Forwood nu genomgått en stor omställning. Genom att gå från ägande till förvaltning av skog och med en helt ny verksamhet i Sverige går det nya bolaget Green Growth Nordic AB mot gröna siffror under 2017.

Gröna siffror nära för svenska Recyctec

Efter åtta år av utveckling och tester närmar sig nu miljöföretaget Recyctec sitt mål. Deras unika teknologi för att rena glykol är redan väl beprövad i Sverige och när man nu inlett egen försäljning av den återvunna glykolen siktar man på positivt kassaflöde inom några månader.