• SIX Sweden Index 256.29 0.45%
  • SIX Norway Index 182.59 -0.33%
  • SIX Denmark Index 238.6 -0.4%
  • SIX Finland Index 144.28 0.37%

Så ska transport på landsväg bli mer klimatsmart och lönsam

Flexiwaggons mobila vagnlösning kan rymma minst 22 lastbilar, och upp till 120, på en och samma resa och dess smarta design gör det möjligt att köra på och av utan behov av terminaler, något som förenklar transporterna och gör dem mer flexibla

Satsning på kvinnliga aktieägare banar väg för internationell expansion

Genom en unik satsning på kvinnliga aktieägare har MonthlyCup kraftigt förstärkt sin finansiella bas genom crowdfunding som främst riktat sig till just kvinnor.

Gör som miljonärerna – investera i fastigheter

Svenska företaget ger dig möjligheten att investera i fastigheter

Nu kommer Svanenmärkta fonder

Intresset för hållbara fonder växer snabbt. För att hjälpa sparare att navigera bland de hållbara fonderna inför Nordisk Miljömärkning därför nu Svanenmärkning även för fonder.

Därför är skogen en framtidsbransch för den som vill tjäna pengar

Drivmedel, plast, ja till och med kläder – allt du kan göra med olja kan du idag göra med råvara från skogen. Joakim Larsson, skog- och lantbruksansvarig på SEB, ser en bransch som går en grön framtid till mötes.

Skogsbolaget byter inriktning och vänder kassaflödet

Efter 16 år av skogsverksamhet i Panama har bolaget Forwood nu genomgått en stor omställning. Genom att gå från ägande till förvaltning av skog och med en helt ny verksamhet i Sverige går det nya bolaget Green Growth Nordic AB mot gröna siffror under 2017.

Gröna siffror nära för svenska Recyctec

Efter åtta år av utveckling och tester närmar sig nu miljöföretaget Recyctec sitt mål. Deras unika teknologi för att rena glykol är redan väl beprövad i Sverige och när man nu inlett egen försäljning av den återvunna glykolen siktar man på positivt kassaflöde inom några månader.

Förvaltaren: De blir vinnare på framtidens energimarknad

Med en snabb teknikutveckling inom förnybara alternativ står energimarknaden inför stora omvälvningar. Alexander Jansson som förvaltar CB Fonders globala miljöfond tipsar om var han ser de bästa investeringsmöjligheterna just nu.

Här hittar miljöfonden avkastning trots låg tillväxt

Vatten visade sig vara en fullträff för miljöfonden CB Save Earth Fund. Nu tror förvaltarna att även förnybar energi och miljöteknik har mognat och kan leverera en attraktiv avkastning i en värld med låg tillväxt.

Amundi: Kina blir en ”Game Changer” för klimatfrågorna

Enligt Amundi Asset Management, Europas ledande kapitalförvaltare, kommer Kina i år att bli en ”Game Changer” för klimatfrågorna. – Om det i fjol var COP21 och klimatmötet i Paris som var i fokus, så ska fokuset i år vara Kina, Kina och Kina. Det gäller också gröna obligationer och ”cap & trade emissions trading”, sade […]