Här är trading-plattformen med branschens nöjdaste kunder

Joakim Sandblom, CMC Markets Sverigechef.

Med målet att bli förstavalet för aktiva traders har CMC Markets skapat en unik handelsplattform, med fler valmöjligheter och mer kontroll. Tack vare den plattformen har CMC Markets idag branschens nöjdaste kunder och nu storsatsar bolaget även på en egen nyhetssajt.

I den oberoende rapporten ”Investment Trends 2016” tog CMC Markets hem pris för ”Bästa handelsplattform”, ”Bästa kundservice”, ”Högsta kundnöjdhet” och ”Bäst mobilhandel”. Enligt CMC Markets Sverigechef, Joakim Sandblom, är dessa utmärkelser ett kvitto på att bolaget lyckats bygga en handelsplattform som älskas av aktiva traders.

– Om man jämför vår plattform så är funktionaliteten avsevärt mycket bättre än hos andra nätmäklare och det som är mest unikt med CMC Markets är vår orderruta. Där kan du placera flexibla order och du kan även använda ”stop loss-” eller ”take profit”-order. Det innebär att plattformen kan begränsa din förlust och ta hem dina vinster på förutbestämda nivåer, per automatik. Du behöver inte ens bevaka programmet utan det kan sköta sig självt, säger Joakim Sandblom.

Prova ett demokonto på CMC Markets.

Bäst på CFD:er

Flexibiliteten i orderläggningen var också en av anledningarna till att CMC Markets utnämndes till ”bästa CFD-aktör” av Financial Times läsare förra året. Enligt Joakim Sandblom är deras plattform nämligen unik i och med att traders kan handla med CFD:er med väldigt stor flexibilitet i positionsstorleken och med större kontroll över sin risk.

Som ett exempel på detta nämner Joakim Sandblom det tyska aktieindexet DAX. Detta index handlas traditionellt genom kontrakt som idag kostar cirka 15,000 €, och där den minsta positionen är 25 kontrakt. Genom traditionella kanaler skulle du alltså behöva ta en minsta position på totalt 375,000 €, närmare 3,5 miljoner kronor.

På CMC Markets plattform kan du istället handla detta index genom en CFD för så lite som 1 €, och dessutom med hävstång på upp mot 500 gånger ditt eget kapital. Utöver det finns möjlighet att handla med en ”garanterad stop-loss-order”, vilket garanterar att den eventuella förlusten inte blir större än den förutbestämda summan. På så vis får individuella traders möjlighet att handla med produkter som annars bara professionella investerare kan få tillgång till.

  Alla stora fondbolag idag använder CFD:er för sin egen handel eftersom det är mycket billigare och smidigare än att handla i en underliggande marknad. Den här produkten ger privatpersoner möjlighet att kunna handla unika tillgångar, utan några krav på stora positionsstorlekar. För det är ofta det som händer, att man måste handla med väldigt stora positioner eller handla produkter där man inte riktigt förstår hur de fungerar.

Läs mer: Så handlar du med CFD:er hos CMC Markets.

 Lanserar nyhetsajt

Förutom att lansera nya produkter har CMC Markets också satsat mycket på att kommunicera med sin huvudmålgrupp: day traders och swing traders. Bolaget anordnar bland annat regelbundna event för investerare och har även lanserat den egna finanspodden Björnfällan. I september tog CMC Markets ett nästa steg i denna  utveckling och lanserade en egen nyhetssajt. Sajten, www.tradecmc.se, kommer vara helt fokuserad på finansnyheter och bland dessa profiler finns tradern och twitter-kändisen @MadzTrader och @Lone_Wolf.

– Vi har skapat den nya sajten för att våra kunder upplever avsaknad av tradingrelaterad information på marknaden. Det saknades en finanssajt där den som är intresserad av finansiella nyheter kan få enbart finansiella nyheter, ingen reklam och rubriker som jagar klick. Helt enkelt information som kan tradas.

 

Presenteras av

logo2x

 

CMC Markets är noterade på Londonbörsen och är en av världens största CFD-aktörer. Vi erbjuder handel i aktier, index, råvaror och valuta i fler än 10 000 produkter världen över

Läs mer på www.cmcmarkets.com

Fakta: Vad är en CFD

Contracts for difference (CFD:er) är en derivatprodukt som gör att du kan göra en potentiell vinst genom att spekulera på om priserna kommer att stiga eller sjunka på snabbt rörliga globala finansiella marknader (eller produkter) såsom aktier, index, råvaror, valutor och räntepapper. Det är med andra ord lika lätt att blanka som att köpa, inga extra avgifter och kontrakt.

CFD:er handlas med hävstång, vilket innebär att det krävs endast en liten procentandel av det fulla värdet på affären för att öppna en position. Detta kallas att ”handla med säkerhetskrav”. Samtidigt som handel med säkerhetskrav gör att vinsterna kan mångdubblas, kan även förlusterna mångdubblas, eftersom det är positionens fulla värde som räknas, vilket innebär att förlusten kan blir större än det belopp som du har satt in.

Läs mer och börja handla hos CMC Markets.

Redaktionen