Gotländsk spelutvecklare tar plats i världen

I slutet av augusti lanserade Three Gates sitt senaste spel, tjurridningsspelet "8 to Glory".

Med nya spel under produktion och samarbeten med tunga partners hoppas Three Gates bli Sveriges nästa spelunder. Efter en framgångsrik nyemission noteras bolaget nu också på NGM Nordic MTF den 16:e september.

Det Visbybaserade spelföretaget Three Gates har vind i seglen. I samarbete med tunga amerikanska aktörer har man utvecklat flera spännande titlar som man planerar att släppa under andra halvan av 2016. Innan sommaren genomförde man dessutom en nyemission som tecknades till 162 procent och den 16:e september noteras bolaget nu på NGM Nordic MTF för att kunna fortsätta expansionen.

Three Gates startades 2011 av vd:n Don Geyer, som tidigare varit ansvarig för Uppsala universitets spelutbildning i Visby. Med sig tog han flera av lärarna och även några elever som ville gå från att lära sig om spel, till att faktiskt tillverka dem. Sedan dess har man bland annat arbetat med simuleringar och 3D-animering för andra speltillverkare men även lanserat det egenutvecklade spelet Legends of Aethereus. För två år sedan påbörjade man också en stor förändring av bolaget för att verkligen få utväxling av den talang man hade samlat.

– För ungefär två år sedan beslutade vi att satsa mer på det rent affärsmässiga. Så vi har tagit in en del affärskonsulter, jobbat mycket med nätverkande och förändrat vår strategi till att vi idag har en bred portfölj av mobilspel som vi sedan kan vidareutveckla för PC och spelkonsoller, säger Don Geyer.

Den kanske viktigaste delen i det här arbetet har varit att knyta kontakter med tunga aktörer som öppnar nya dörrar. Bland har man utvecklat ett tjurridningsspel med organisationen Pro Bull Riders, vars moderbolag IMG äger rättigheterna till stora attraktiva sportevenemang som PGA Golf, UEFA France 2016, Kentucky Derby och Wimbledon.

Ett annat spännande samarbete är med den amerikanska gambling-plattformen bSpot, vars licenser täcker in ca 40 % av möjliga spelare på den strängt reglerade amerikanska marknaden.  Här finns det enligt Don Geyer en enorm potential för Three Gates att utveckla mobilspel. Endast en procent av den amerikanska gambling-marknaden, värderad 118 miljarder US-dollar, utgörs idag av mobila plattformar, att jämföra med 38 % i Europa.

– Inom mobilspel räcker det inte att du tar in 10 miljoner kronor som du lägger på att nå fler användare. Du behöver rättigheterna till starka varumärke eller partners som har tillräcklig kraft för att få in nya användare eller som har de från tidigare spel, säger Don Geyer.

Handla med Three Gates aktie här

Bolaget noteras efter lyckad nyemission

I slutet av augusti släppte Three Gates s tjurridningsspelet ”8 to Glory” och senare i höst hoppas man släppa fiskespelet ”Mainstream Fishing”. Båda spelen släpps som mobilspel men förhoppningen är att senare kunna utveckla dem för PC och spelkonsoller. Under året hoppas man också få ut ett första spel tillsammans med bSpot. Dessutom har man planer på spel för ”social gambling”, alltså casino och vadslagning utan riktiga pengar, vilket beskrivs som en snabbt växande marknad.

För att hantera detta och samtidigt vara redo för att utveckla nya titlar, som kan bli en följd av deras samarbeten, genomförde Three Gates innan sommaren därför en nyemission. Målet med nyemissionen var att plocka in 12 miljoner kronor, pengar som primärt ska gå till att plocka in ny personal och öka produktionsförmågan. Emissionen blev också mycket framgångsrik och teckningsgraden blev drygt 162 %. Enligt Don Geyer är man på bolaget glatt överraskade av det otroligt stora intresset och ser nu fram emot noteringen på NGM Nordic MTF den 16:e september.

– Vårt mål är att få ut de här produkterna etablera ett riktigt starkt varumärke och söka efter vår stora hit, säger Don Geyer.

Presenteras av

Three Gates Studios är ett oberoende spelbolag som grundades 2011 och är baserat i Visby. Bolaget har bland annat arbetat med simuleringar och 3D-animering för andra speltillverkare men även lanserat egenutvecklade spel. Bolagets senaste spel ”8 to Glory” lanserades i slutet av Augusti.

Från och med 16:e september finns Three Gatesaktie noterad på NGM Nordic MTF

Läs mer om bolaget på:

www.threegates.se

Don Geyer, vd för Three Gates.

Don Geyer, vd för Three Gates.

Redaktionen