Hydromars ska göra rent vatten för livet på månen och på Mars

Hydromars producerar absolut rent vatten, i ett slutet system, oavsett vilka föroreningar som hamnar i vattnet.

Finansiella verktyg för 2000-talet i Sveriges växande ekonomiska landskap

Teknologins framsteg och digitalisering har transformerat den personliga ekonomin på en global skala. Särskilt på progressiva marknader som Sverige blir dessa framsteg alltmer synliga. Olika verktyg och onlinetjänster som privatlån har vunnit ny mark, och hjälper nu individer att möta olika finansiella utmaningar.

Säkrare bilvägar och effektiva transporter med Flexiwaggon – från Umeå till Malmö till halverad kostnad och tid

Ett tåg med flexivagnar som kör i upp till 140 kilometer i timmen, självförsörjande på el och med en kapacitet att frakta 52 tons lastbilar. Konceptet med järnvägsburna lastbilar kallas för ”rolling highway” och med sin klimatsmarta vagn ligger Flexiwaggon i absolut framkant. – Förutom att det är hållbart och tidseffektivt är det också en fråga om säkerhet att minska antalet lastbilar på bilvägarna, säger Jan Eriksson, vd och grundare av Flexiwaggon

Reguity Group AB lanserar depåplattform för onoterade företag

Plattformen ger en total överblick för onoterade aktieinnehav och öppnar samtidigt upp för investeringar i blivande svenska ”unicorns” långt innan de noteras.

Crunchfish spås stor potential inom betallösningar och AR-teknologi

Interaktionsteknologibolaget Crunchfish har sedan noteringen på First North positionerat sig som ett disruptivt bolag med enorm potential.

Context Vision skapar nya lösningar med hjälp av AI

Att olika röntgenbilder har olika karaktär är något som försvårar diagnosarbetet för radiologer. Nu lanserar ContextVision en ny produkt, Altumira™, som med hjälp av AI harmoniserar röntgenbilderna så att de får en hög och jämn bildkvalitet.

Huvudsaken som räddar liv

Stroke och traumatiska hjärnskador (TBI), drabbar ett stort antal människor varje år. Medfield Diagnostics har tagit fram ett system som kan användas redan i ambulansen – för att ge rätt behandling innan bestående hjärnskador uppstår.

Artificiell intelligens kan ge stora investeringsfördelar

Intelligenta algoritmer har visat sig innebära fördelar som reducerade risker och förbättrade  investeringsinsikter genom sin överlägsna förmåga att processera och analysera stora mängder information.

ContextVision tar stora kliv mot en ny marknad

ContextVision avancerar stadigt mot den snabbt växande digitala patologimarknaden med en AI-baserad produkt inom prostatacancer.

LifeAssays satsar stort på ny testteknik

Genom en nyemission ska svenska LifeAssays nu säkra finansieringen för sin ambitiösa utvecklingsstrategi. Bolaget har inte bara siktat in sig på nya stormarknader utan utvecklar även ny teknik som kan utmana både inom veterinärmarknaden och humanmedicin.