Så blir du fastighetsinvesterare – med bara 50 000 kronorTänk dig en tillgång som ökar i värde över tid, ger en stabil avkastning och inte följer börsens upp- och nedgångar. Det är inte konstigt att fastigheter är en favoritinvestering för många av världens rikaste och nu kan även du bli en fastighetsmogul – med hjälp av fastighetstjänsten Tessin.
Ge dig in i fastighetsbranschen från bara 50 000 kronor och lär dig samtidigt allt om hur fastighetsägande går till.

Bli först med att läsa om nya investeringsmöjligheter. 
Prenumerera på Tessins nyhetsbrevet
 för att se nya fastighetsprojekt som du kan investera i.

De allra flesta som bygger upp en förmögenhet kommer förr eller senare göra kommersiella fastigheter eller hyresfastigheter till en del av sin portfölj – och det är ganska enkelt att förstå varför. Fastigheter har nämligen en unik kombination av egenskaper som är svåra att hitta hos andra typer av tillgångar. Här är fyra av dem.

Sugen på att investera i fastigheter? Nu har du chansen att komma igång.

1Olika inkomstkällor

En anledning till att investera i hyresfastigheter är de genererar en relativt stabil och förutsägbar avkastningen i form av hyror, en inkomstkälla som dessutom är enkel att räkna på och förstå. Ytterligare en bonus är att hyresfastigheten har ett inbyggt skydd mot att inflationen ”äter upp” värdet på din tillång. När inflationen går upp höjs nämligen även hyrorna, vilket ökar fastighetsvärdet. Ett annat alternativ är att investera i en fastighetsutvecklares projekt för nyproduktion av fastigheter. Genom att exempelvis finansiera ett projekt för nyproducerade villor eller hyreshus kan du därmed få snabbare och större avkastning på dina pengar, även om riskerna också blir större.

2. Sprid riskerna

En annan anledning till att många söker sig till fastighetsinvesteringar är att de utgör ett bra komplement till andra tillgångar. Att investera i en hyresfastighet innebär exempelvis generellt sett inte samma typ av risk som aktier. Ser vi till exempel tillbaka på de senaste 30 åren har värdeutvecklingen på fastigheter varit mycket mer stabil än aktiemarknaden. Samtidigt ger fastigheterna också en högre avkastning än ”tryggare” investeringsformer som obligationer. Är du å andra sidan villig att ta större risker och ha chans på en högre avkastning kan du istället investera i ett projekt för nyproduktion. Fastigheter är därmed en bra tillgång för den som vill sprida sina risker och inte helt förlita sig på börsen för avkastning på sina pengar.

Nu har det blivit enklare att investera i fastigheter. Prova Tessins tjänst här.

3. Bostadsbristen gynnar
Även bostadsbristen är en positiv aspekt när det kommer till investeringar i fastigheter. Eftersom de flesta kommuner i landet lider av bostadsbrist förväntas efterfrågan på bostäder fortsätta vara större än utbudet de närmsta åren. Även om priserna på kort sikt går ner kommer fastigheter därmed fortsätta vara attraktiva – och sannolikt öka i värde över tid. Dessutom finns det ett ständigt behov av nyproduktion som öppnar upp investeringsmöjligheter för den som är villig att ta lite större risk.

4. Ny tjänst sänker trösklarna
Det stora problemet med fastigheter som investeringsform är dock de höga trösklarna. Att köpa en fastighet kostar i regel flera miljoner, vilket gör det svårt att ta sig in på marknaden. Den som har råd att investera i en fastighet har i sin tur problemet att man plötsligt har väldigt mycket pengar investerade i en enskild tillgång.

Det var med detta i åtanke Tessin startade upp sin cowdfundingtjänst som innebär att du får köpa en andel i ett fastighetsprojekt. Efter att ha lagt bara 50 000 kronor, istället för kanske ytterligare ett par nollor, på en fastighet är inte bara steget vidare in i branschen kortare; du får även chansen att lära dig allt du behöver veta om fastighetsinvesteringar på ett enkelt sätt.

Klicka här för att se hur enkelt du investerar i fastigheter genom Tessin.

Missa inte nästa investeringsmöjlighet. 
Prenumerera på Tessins nyhetsbrevet
 för att läsa om nya projekt som du kan investera i.

Presenteras av

logo
Tessin är en tjänst för dig som vill placera ditt kapital direkt i fastigheter, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder. På Tessin kan du som investerare, genom att gå ihop med andra, investera i projekt de vill förverkligade och samtidigt få en bra avkastning på ditt kapital.

Läs mer om oss här:

www.tessin.se

Här hittar du fastighetsprojekt att investera i

Skapa ett kostnadsfritt konto hos Tessin för att se vilka projekt du kan investera i. 

För att komma igång får du även e-boken: "9 hemligheter bakom en lyckad fastighetsinvestering"

Riskinformation: 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i projekten kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Redaktionen