Nu tar mobilen över aktiehandelnSedan 2015 har nätmäklaren DEGIRO utmanat den svenska marknaden med låga priser. För att fortsätta utmana gör bolaget nu ytterligare en storsatsning på det man ser som onlinehandelns framtid: mobilen.

När nätmäklaren DEGIRO startades i Nederländerna 2008, var målet att skapa en ny typ av handelsplattform. Genom att vara flexibla och helt online-baserade skulle de undvika bankernas dyra strukturer och infrastruktur och kunna erbjuda global handel till mycket lägre priser – i genomsnitt 85 % lägre än konkurrenternas.

Strategin visade sig också vara en succé och DEGIRO plattform finns nu i 18 europeiska länder och hanterar transaktioner värda 30 miljarder euro, på över 100 börser runt om i världen. Idag är DEGIRO den största mäklaren i Nederländerna, en av de 10 största i Europa och i Sverige, där man startade 2015, har etableringen givit upphov till ett priskrig bland mäklarna. 

För att fortsätta utmana  – och plocka marknadsandelar – gör DEGIRO under 2017 också en ny storsatsning på det man ser som framtiden inom värdepappershandeln: mobilen.

– Folk kommer fortfarande vilja sitta vid datorn med en större skärm på grund av bekvämligheten. Men man vill också ha samma möjligheter att kunna handla även i telefonen, framförallt när det handlar om saker som aktier, där sekunder och minuter verkligen gör stor skillnad, säger Erik Hammar, Nordenchef på DEGIRO.

Den snabbt växande efterfrågan gjorde att DEGIRO redan under förra året släppte en preliminär mobilapplikation, som egentligen bara var en anpassning av plattformens webbversion. Sedan dess har man dock arbetat hårt för att skapa en skräddarsydd mobilapp, som verkligen ska uppmuntra till handel i mobilen. I februari kunde DEGIRO också presentera frukten av det arbetet när man lanserade både android- och iOS-versionen av sina nya app.

 

»Det vi har märkt är att vi genom att förenkla inloggningen faktiskt fått fler att börja handla via telefonen«

 

Samma funktionalitet i mobilen

Erik Hammar berättar att designarbetet med appen varit baserat på kundernas behov och en vilja att skapa precis samma funktionalitet i mobilen som desktop-användarna ser som en självklarhet. Det innebär att appen inte bara samlar relevant information om kursutvecklingar och priser, dessutom ska appen fungera som det naturliga sättet att handla snabbt när lägg dyker upp.

– Vi har gjort en förenklad inloggning, där man första gången loggar in med sina användaruppgifter och sedan får man välja en femsiffrig pinkod för att förenkla inloggining. Det vi har märkt är att vi genom att förenkla inloggningen faktiskt fått fler att börja handla via telefonen. Även genom att implementera direktinsättningar via telefonen ser vi att handelsfrekvenserna går upp hos kunderna, berättar Erik Hammar.

DEGIRO analys, om att handeln flyttar till mobilen, passar även väl ihop med den övergripande trenden inom vår internetanvändning. Enligt Internetstiftelsen i Sverige har tiden vi spenderar med att surfa i mobilen ökat med 80 procent sedan 2011. Fyra av fem svenskar som har en smart mobil använder dessutom mobilt bankID för att göra bankärenden. Enligt Erik Hammar visar detta att vi blir allt mer bekväma med att sköta vår ekonomi via mobilen och framförallt gäller detta åldersgruppen 20-50, där DEGIRO har majoriteten av sina kunder.

Därför tror Erik Hammar att DEGIROs mobilsatsning ligger helt rätt i tiden och genom kontinuerlig utveckling tror han också att fler kommer lockas över till handel i mobilen.

– Mobilen är fortfarande ett ganska nytt verktyg i det här sammanhanget. Vi jobbar just nu på att få in BankId som tjänst. Det är något som många efterfrågar och det kommer också stärka säkerheten.

  

Presenteras av


DEGIRO_LOGO_2016

Varför DEGIRO? Svaret är enkelt:

*Du investerar till rekordlåga avgifter (upp till 85 procent billigare). Höga courtage reducerar din avkastning, men inte hos DEGIRO.

*Du kan investera globalt. Via webtradern är det möjligt att investera på många olika börser. Produktutbudet av finansiella instrument och tjänster är stort

*Investeringen har inga dolda kostnader. Det är helt kostnadsfritt att öppna ett konto hos DEGIRO och det transparenta systemet gör att du hela tiden ser vad du betalar för.

*All handel sker säkert och tillförlitligt. DEGIRO står under tillsyn av den holländska centralbanken och den holländska finansinspektionen. Hos DEGERÖ bevaras dina tillgångar hos en separat och självständig juridisk enhet.

*Investeringen ger större marginal.

*Förmånliga villkor. DEGIRO säkerställer att du kan placera dina order på de största börserna runt om i världen.

*Innovativ teknologi. Innovation är ett av DEGIROs främsta kärnvärden. Vi arbetar med en högutvecklad teknisk produkt och utvecklar och förbättrar hela tiden vår programvara. 

*Registrering sker snabbt och enkelt online.


*Produkter enligt följande lista: https://www.degiro.se/data/pdf/se/BATS_quotes.pdf

Redaktionen