Så lyckas de med ”äkta aktiv förvaltning ”Lång erfarenhet och disciplinerad fundamental analys tillsammans med beslutsamt agerande är receptet bakom vad PriorNilsson Fonder kallar ”äkta aktiv förvaltning”. En modell som i över tio år skapat god avkastning med låg volatilitet. 

PriorNilsson Fonders filosofi handlar mycket om kunskap och erfarenhet. Torgny Prior och PO Nilsson, som grundade bolaget 2002, har arbetat med aktier sedan 80-talet och idag förvaltar de fyra fonder: hedgefonderna Yield och Idea och aktiefonderna Sverige Aktiv och Realinvest. Genom åren har de båda byggt upp en djup och bred kunskap som utgör grunden för deras arbete. 

– Kan du ditt bolag, ditt innehav och din position så vågar du äga den. Det har visat sig vara rätt att äga det man verkligen tror på, det lönar sig i längden. Att ha färre innehav är också bättre än att ha många innehav eftersom den 80:e idén inte är lika bra som den 20:e och att kunskapen om varje innehav riskerar att minska, säger PO Nilsson. 

Läs mer om PriorNilssons förvaltningsstrategi här.

Eftersom PriorNilssons förvaltning bygger på att ha en djup förståelse för bolagen investerar de bara i runt 25 bolag i varje fond. När man väl investerar väljer man dock att satsa stort på sina ideér. Samma beslutsamhet gäller även när ett bolag som de köpt inte utvecklas som det är tänkt. I de fallen säljer de direkt istället för att vänta på att det kanske kommer att vända. 

– Du måste vara disciplinerad oavsett om det är en köp- eller säljidé. Blir det fel måste man också vara disciplinerad och lämna den idén. Det finns lika många möjligheter kvar, säger Torgny Prior. 

Tillväxt till kraftig rabatt

Ett exempel på ett spännande bolag som PriorNilssons analys har identifierat, och som man tror mycket på framöver,  är fastighetsbolaget Platzer.

– Platzer har en unik värdering för ett bolag med både stark tillväxt i förvaltningsresultatet och substans. Platzer är fokuserat till Göteborg där man har en gedigen geografisk kompetens som dessutom är en mycket stark marknad. Kombinationen av ett bolag med denna projektportfölj och som dessutom har ett förvaltningsresultat i relation till börsvärdet som bara slås av Diös är enastående, säger PO Nilsson.

 

Anmäl dig till PriorNilssons månadsbrev!

Genom PriorNilssons månadsbrev får du regelbundet uppdateringar om de finansiella marknaderna och deras fonder direkt till din mail.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Presenteras av

priornilsson-logo
Våra fonder:

Hedgefonden Yield 

Är ett bra alternativ till räntefonder eller bankkonto med en väsentligt lägre risk än aktiefonder.

+ 77,90 % sedan start (dec 2002 - okt 2015)

Hedgefonden Idea

Har en koncentrerad portfölj med få och stora innehav och större frihet i sina placeringar jämfört med en traditionell aktiefond.

+ 119,37 % sedan start (jan 2006 - okt 2015)

Aktiefonden Sverige Aktiv

Passar dig som har en långsiktig placeringshorisont och tror på svenska aktier och aktiv förvaltning. Sverige Aktiv har nummer 328 021 i premiepensionssystemet

+ 82,22 % sedan start (okt 2012 - okt 2015)

Aktiefonden Realinvest

Passar dig som tror på bolag med stor andel reala tillgångar, ex. bolag i råvaru- och kraftindustrin. Realinvest har nummer 487 108 i premiepensions-systemet.

+ 61,54 % sedan start (sep 2013 - okt 2015)

Läs mer om våra fonder


Riskinformation 

Att en fond tidigare har ökat i värde är ingen garanti för att den ska göra det även i framtiden. Dina fondandelar kan öka eller minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. För mer information om risk se fondernas informationsbroschyr med fondbestämmelser.

Redaktionen