Blandfonden Sensor Sverige Select, bäst i klassenSensor Sverige Select är en femstjärnig och aggressiv blandfond som varierar sin aktieandel mellan 0 och 100 procent. En flexibilitet som lönat sig sedan fondstarten 2009.

Vår fond varierar risken över tiden utifrån den långsiktiga trenden på börsen. Våra sparare skall själv inte behöva tänka på när det är dags att köpa respektive sälja, utifrån börsklimatet, det gör vi, säger fondförvaltaren Stefan Olofsson.

Vi har haft väldigt bra avkastning i förhållande till vår risknivå i jämförelse med andra fonder. Fonden har avkastat ca 14 procent per år i snitt sedan starten 2009. Vi är högsta rankade fond i vår kategori hos Morningstar.

–Man kan välja vår fond genom ett antal plattformar som Avanza, Nordnet, Mfex, PPM med flera, varifrån vi ser ökade insättningar till fonden, vilket vi tycker är kul, säger Stefan Olofsson.

Aktiv och långsiktig

Sensor Sverige Select är en mycket aktivt förvaltad blandfond med målet att skapa långsiktig kapitaltillväxt, som klart överträffar fondens benchmark, genom att variera risknivån över tiden och efter rådande börsklimat. Fonden varierar sin aktieandel mellan 0 och 100 procent. Placeringar sker i stora såväl som småbolag, men antalet positioner är begränsat till företag och branscher som vi analyserat väl och tror mycket på. 

2015 blev vi bästa svenska blandfond med 27 % avkastning och gick därmed betydligt bättre än börsen till klart lägre risk. Även 2012 och 2013 var vi bäst i klassen med 17 % respektive 31 % uppgång.

Få koll på marknaden. Prenumerera på vårt månadsbrev!

Kan välja mycket fritt

Om framgångsrecepten säger Stefan Olofsson:

-Fonden är relativt liten och väldigt flexibel. Vi ka enkelt skifta bland såväl stora som små företag. Vi jobbar aktivt med ”stockpicking”. De senaste åren har vi bland annat satsat på enskilda aktier inom spelsektorn, som just nu ser en strukturell tillväxt. 

– Alla vi som jobbar på Sensor Fonder är delägare och vi har merparten av våra besparingar i fonden, vi tar alltså samma risk som våra kunder.

Bland intressanta positioner för Sensor Sverige Select nämner Stefan Olofsson fastighetsbolaget D. Carnegie, spelbolaget Evolution Gaming, nischbanken Collector, och även Doro som vi tror kommer överraska positiv de kommande åren. Bland kvalitetsaktier med attraktiva värderingsmultiplar nämner han SEB och Autoliv.

Få koll på marknaden. Prenumerera på vårt månadsbrev!

nyhetsbrev

Få koll på marknaden. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Presenteras av

Sensor_logo
Namn: Sensor Sverige Select

Typ av fond: Aktivt förvaltad blandfond som varierar exponeringen mot aktiemarknaden över tiden.

Metodik: Bygger på marknads-, bransch- och aktieanalys.

Riskgrupp: Medelhög risk, 5 av 7.

Placeringshorisont: Lämpar sig för placeringar på minst tre års sikt.

Startår: 2009

Förvaltat kapital: 300 miljoner kronor.

Benchmark: 50% SIXRX + 50% Omrx T-bill

Kursutveckling från start115,1 % (31 dec). Benchmark: 58,6%.

Kursutveckling hittills i år:  27,0% (31 dec). Benchmark 5,1 %

Årlig avgift: 1,28 %.

Läs gärna mer på vår hemsida:

 www.sensorfonder.se 


Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som du placerar i fonden kan båda öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. För ytterligare information om fonden besök www.sensorfonder.se, där hittar du också faktablad och informationsbroschyr.

Redaktionen