Advisors Multihedge ger jämn avkastningLåg risk och en genomsnittlig avkastning på minst tio procent är en central tanke med Advisor Multihedge, en fond-i-fond som främst placerar i ett 20-tal underliggande europeiska hedgefonder.

Advisor Multihedge är en specialfond som placerar i andra fonder. Målet med förvaltningen är att uppnå en positiv absolut avkastning under alla marknadsförhållanden.

–Huvuddelen av de hedgefonder som vi hittills identifierat som intressanta för vår fond är baserade i Europa, säger Per Mårdbrant, vd på Advisor. Låg korrelation mellan de valda fonderna är en viktig faktor vid sammansättningen av fondportföljen. Det når vi genom att välja hedgefonder med så olika strategier som möjligt.

De valda fonderna är noggrant selekterade av Advisor, bland annat genom personliga möten med de olika fondernas förvaltare. Investeringarna sker i fonder som ofta annars är svåråtkomliga för enskilda investerare.

Läs mer om Advisor Multihedge.

–Några av de underliggande fonderna ska gå som bäst när börsen går som sämst. Det skapar trygghet för våra kunder. Avkastning och volatilitet är viktiga kriterier i valet, men vi är också noggranna med att granska fondbolagens val av revisorer och depåbanker.

–Vi fokuserar inte på fonder som har aktiestrategier utan snarare på strategier kring köp av derivat, terminer, optioner och räntebärande papper. Det är betydligt mer avancerat än att driva en ren aktiefond, men det innebär en lägre risk för våra kunder, säger Per Mårdbrant.

Advisor Multihedge har under de senaste tre åren haft en jämn avkastning på tio procent. Strategin visade sig till exempel hålla under januari 2016 då börsen gick minus tio procent medan Multihedge gick plus en procent.

Läs mer om Advisor Multihedge och hur du investerar.


Två egna fonder

Advisor är ett fondbolag med fokus på långsiktigt sparande. I dag har Advisor cirka 50 000 kunder och ett förvaltat kapital om cirka åtta miljarder kronor. Företaget förvaltar två egna fonder: Den globala aktiefonden Advisor Världen, som bildades i maj 2011 och som finns med i PPM-systemet, samt Advisor Multihedge, en fond-i-fond av hedgefonder, som bildades i mars 2013.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Advisors nyhetsbrev!

 

Genom nyhetsbrevet får du regelbundet uppdateringar om de finansiella marknaderna, pensionsförvaltning och våra fonder direkt till din mail.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Presenteras av

images

FAKTA och NYCKELTAL

Advisor Multihedge

Genomsnittlig avkastning:*10,02 % per år (130312 – 160229)

Volatilitet:** 7,19 %

Sharpekvot:** 1,39

Minsta insättningsbelopp: 500 kr

Månadsvisa insättningar, kvartalsvisa uttag

Avgifter: 1 % fast/15 % rörlig

Mer information om fonden framgår av fondens informationsbroschyr och faktablad som tillhandahålls kostnadsfritt på svenska på www.advisor.se

Mer läsning:

bild - ppm advisor

Advisor får PPM-pengarna att växa


Riskinformation

*Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. **Annualiserade siffror med en riskfri ränta på 0.

Att en fond tidigare har ökat i värde är ingen garanti för att den ska göra det även i framtiden. Dina fondandelar kan öka eller minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. För mer information om risk se fondernas informationsbroschyr med fondbestämmelser.

Redaktionen