Nyemission för bolaget som utmanar försäkringsbranschen

Liselott Johansson vd för Greater Than AB.

Nu i dagarna är det sista chansen att ta del av spridningsemissionen av aktier i Greater Than AB. Maximalt 800 000 aktier kommer att släppas och just nu är det rusning.
– Vi vill ge fler chansen att komma in som delägare i bolaget, säger Liselott Johansson, vd.

Greater Than AB är bolaget som har tagit fram Enerfy, den smarta lösningen för digital bilförsäkring, där de som kör lite bättre ska få bättre villkor för sin försäkring.

Lösningen installerar du i bilen genom tre enkla steg: du klickar in OBD-läsaren Enerfy Plug-in i din bil, laddar ned Enerfy-appen och aktiverar Bluetooth i din smartphone. Enerfy Plug-in analyserar sedan din körning och baserat på den analysen sätts din rörliga körpremie, som du ser direkt i appen. Utöver detta betalar du enbart en liten fast premie per månad, detta utan att ha någon bindningstid.
– Vi utmanar de traditionella försäkringsbolagen, säger Greater Thans vd, Liselott Johansson.

Hur fungerar er teknik och vad gör den unik?
– Vi har forskat kring den uppkopplade bilen i tolv år och har samlat in över 2,5 miljarder kilometrar av ”kördata”. Med det i ryggsäcken har vi utvecklat algoritmer byggda på artificiell intelligens, som i kombination med en mängd olika mätmetoder skapar en helt unik förståelse för hur förare kör sin bil. Det blir ett slags digitalt förar-DNA, kan man säga. Utifrån det har vi sedan utvecklat ett ekosystem för den uppkopplade bilen, däribland vår bilförsäkring som prissätter en bilförare individuellt, istället för dagens traditionella, kollektiva prissättning.

Den spännande resa som Greater Than AB ger sig ut på kan fler nu vara med och uppleva – som delägare. För att plocka in nytt kapital och stärka bolagets likviditet genomför man nämligen i dagarna en spridningsemission om maximalt 800 000 aktier.

Läs mer och teckna emissionen här

Greater Than bytte nyligen lista från Aktietorget till Nasdaq First North och intresset för bolaget har ökat enormt. Trots att den banbrytande bilförsäkringen ännu bara har lanserats i Sverige har intressenter från hela världen hört av sig till bolaget. 
– Bara i Sverige skulle två miljoner bilar tjäna på vår bilförsäkringsmodell. Talar vi istället om EU-nivå så handlar det om 100 miljoner fordon. Potentialen för Enerfy är enormt stor och vi ser redan nu hos våra befintliga kunder att vi får ett fantastiskt gensvar på vår försäkringslösning.

Möjligheten att teckna sig för spridningsemissionen finns bara fram till den 10 april klockan 17.
– Intresset är redan stort men vi vet att det brukar öka successivt de sista dagarna. Det kan vara värt att tänka på om man vill vara med på detta, säger Liselott Johansson.

Presenteras av


Greater Than har, med över 12 års erfarenhet av uppkopplade bilar, analyserat flera miljarder kilometer av live data från bilister i över 17 länder. Baserat på den kunskapen har vi utvecklat tjänster som gör bilkörning billigare, miljövänligare och säkrare.

Läs mer på www.greaterthan.eu


Emissionsvillkor i korthet

Anmälningsperiod: 31 mars – 10 april 2017

Pris per aktie: 8 % lägre än den volymvägda snittkursen under perioden 31 mars – 10 april 2017, dock lägst 12,50 kr

Likviddag: 18 april

Minsta investering: 450 aktier därefter i jämna poster om 50 aktier

Info om tilldelning: Omkring den 12 april

Läs mer här.

Ladda ner anmälningssedel här

Redaktionen