Miljardärernas bästa investeringstipsFinansiella råd är en råvara där tillgången definitivt överträffar efterfrågan. För den som är på jakt efter investeringstips gäller det därför att sålla bland alla rösterna för att hitta guldkornen. Som hjälp på traven har Investeringstipset.se samlat de bästa råden från tre av världens mest meriterade investerare.

1: Warren Buffet 

warren_buffet-port

”Oraklet från Omaha”, är världens tredje rikaste man och kanske världens främsta investerare någonsin. Genom sin karriär har han gjort sig känd för sin nästan övermänsklig känsla för stock-picking, som nästan alltid slår marknaden. Ett bevis på detta är att hans bolag Berkshire Hathaway de senaste 50 åren har haft en snittavkastning på 22 %

Ett välkänt citat från Warren Buffet lyder: ”Det är mycket bättre att köpa ett fantastiskt bolag till ett hyggligt pris än ett hyggligt bolag till ett fantastiskt pris”. Priset är med andra ord inte är allt när du köper aktier, utan att det är bättre att satsa på ett bolag du verkligen tror på. I sitt årliga brev till Berkshire Hathaways aktieägarna 1996 skrev han också ”Om du inte är villig att äga en aktie i 10 år, ska du inte ens tänka på att äga den i 10 minuter”.

Ett annat tema som Warren Buffett ofta för fram är vikten av timing. Warren Buffett har gjort många av sina bästa affärer genom att köpa billigt när marknaden är orolig något han själv sammanfattat med orden: ”Var orolig när andra är giriga och var girig när andra är oroliga”.

2: George Soros:

george-soros-port

Sitt stora genombrott fick George Soros 1992 när han spekulerade mot Sveriges och Storbritanniens ekonomier. Soros tjänade bland annat en miljard dollar på att spekulera mot det brittiska pundet och går sedan dess under namnet ”the man who broke the bank of England”. Idag är George Soros en nestor i finansvärlden, god för ungefär 25 miljarder dollar.

George Soros har gjort sig ett namn genom att satsa stort på kortsiktiga förändringar i finansmarknaden. En nyckel till framgången har varit att inte dras med i flockmentaliteten: ”Marknaderna är i ett konstant tillstånd av förändring och osäkerhet och pengar tjänar man genom att bortse från et självklara och satsa på det oväntade”.

Att marknaderna ständigt är i förändring innebär enligt Soros också att du som investerare måste vara flexibel med din strategi: ”Tanken att du kan korrekt förutspå vad som kommer hända går emot mitt sätt att se på marknaden” har han bland annat sagt.

Ytterligare en effekt av det här synsättet är att Soros gärna drar en lans för att inte komplicera investeringar: ”Ju mer komplext  ett system blir desto större blir utrymmet för misstag”.

 

3. Carl Icahn:

carl-icahn-port ”The Icahn Lift” är namnet på den börsuppgång som bolag fick när Carl Icahn började köpa aktier i dem. Den New York-baserade investeraren gjorde sig under 70- och 80-talen ett namn genom att köpa upp företag han ansåg misskötta, för att sedan vända på skutan och sälja med vinst. idag är Icahn mångmiljardär och betraktas ofta som en av de mest framstående och aggressiva aktivist-investerarna. Ofta även beskriven som en plundrare.

Icahn har själv summerat sin filosofi så här: "Min investeringsfilosofi är generellt sett, med vissa undantag, att köpa något när ingen annan vill ha det”. Det som gjort Carl Icahn rik är helt enkelt hans förmåga att se potential där ingen annan ser det och sedan lyckas förverkliga det värdet.

Men mer än medfödd förmåga handlar det också om hårt arbete: ”Väldigt få människor har den ihärdigheten jag har. Jag är en väldigt tävlingsinriktad person. Passionerad, besatt, kalla det vad du vill”, har han bland annat sagt.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få den senaste informationen om nyemissioner, noteringar och privata investeringar. [contact-form-7 404 "Not Found"]

Redaktionen