Filippinerna intressant för nya investeringarIKC Fonder erbjuder Sveriges första aktivt förvaltade aktiefond med inriktning på Filippinerna. Den har investerat i ett 30-tal företag och redovisar en avkastning på 20 procent sedan årsskiftet.

Med lokal marknadskännedom och ett starkt nätverk leder Rosel Ponce analysarbetet från företagets kontor i Manila.

– Filippinernas ekonomi är den snabbast växande i Sydostasien före länder som Indonesien, Singapore och Thailand. Landet intar en andraplats i Asien efter Kina. Resurser satsas bland annat i infrastruktur, utbildning och hälsovård, berättar Rosel Ponce, analytiker på IKC Fonder.

– Just nu noterar marknaden nästan all time high i jämförelse med förra året och det finns stora fortsatta tillväxtmöjligheter, vilket också den filippinska regeringen förutser. Prognosen för 2014 är en BNP-tillväxt på 6,5 – 7,5 procent och mellan 7- 8 procent nästa år, forsätter Rosel Ponce. 

Ung befolkning borgar för ljus framtid 

Filippinerna har nära 100 miljoner invånare och är därmed världens tolfte folkrikaste. Landet har en tacksam demografi med en ung befolkning. Centralbanken förväntar sig en längre tillväxtperiod under det 35-åriga demografiska fönster som öppnar sig 2015 – en period med hög ekonomisk tillväxt till följd av att ett större antal människor kommer in i de produktiva åldrarna 15-64 år. Läskunnigheten är nära 98 procent och flertalet är engelsktalande vilket även bidar till internationella arbetsmöjligheter. 

Stort fokus på konsumentvaror 

Filippinerna är en demokrati med liberaliserad ekonomi och omfattande privatisering av statliga företag. Landets kreditbetyg graderades upp förra året och utländska investeringar ökar. Korruption och skatteflykt motverkas aktivt av president Benigno Aquino III, som skapat mer stabilitet i landet. Vitala inslag i ekonomin är stora naturtillgångar, outsourcing, mineralutvinning, jordbruk, förnybar energi och ökande turism samt satsningar på infrastruktur. Den snabba tillväxten bidrar till ökad privat köpkraft, som driver Filippinernas ekonomi.

–Fonden IKC Filippinerna Flexibel placerar framför allt i konsumtionssektorn där cirka 30 procent av fondens investeringar ligger. Men också fastigheter svarar för en stor del av fondens innehav, säger fondens förvaltare Inge Knutsson. 

Här hittar du mer mer information om hur du kan investera i den filippinska marknaden!

IKC Filippinerna Flexibel

ikc-fonder-logo

IKC Filippinerna Flexibel är Sveriges första aktivt förvaltade aktiefond med inriktning mot den filippinska aktiemarknaden. IKC Fonder har ett kontor i Manila, där två personer arbetar med företagsanalys för Asien och Filippinerna. 

Avkastning 2014: + 20,17% (1 jan – 27 aug)

Fonden är valbar via Pensionsmyndighetens (PPM) fondtorg (946228)

Du kan köpa fonden avgiftsfritt under 2014 via PPM eller direkt hos IKC Fonder 

Förvaltare: 
Inge Knutsson förvaltar IKC Filippinerna Flexibel sedan fondens start 30 oktober 2013 

LÄS MER OM FONDEN HÄR! 

Spara hos IKC Fonder och få: 

Aktivt förvaltade fonder Brett utbud av fonder med olika risknivå och placeringsinriktning Ett förvaltningsteam med gedigen och bred erfarenhet Bra kundservice Vill du komma i kontakt med oss? Ring gärna vår kundservice på 040 – 660 70 00 

LÄS MER OM FONDEN HÄR!


Riskinformation 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du som investerar får tillbaka hela det insatta kapitalet. Fonders värde kan variera avsevärt på grund av deras struktur och de förvaltningsmetoder fondbolaget använder sig av. Fondsparande rekommenderas främst att ses på lång sikt. Vi rekommenderar att du tar del av varje fonds faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser som finns på vår hemsida www.ikcfonder.se eller kontakta kundtjänst på 040-660 70 00.

Redaktionen