Expertpanelen; Julklappstips för den investeringsintresserade5. Snart är det dags att fira jul och ha några dagar välförtjänt semester, har du några julklappstips till den investerings intresserade?

Torgny Prior & Martin Lindqvist, förvaltare på PriorNilsson Fonder
En bra bok om investeringar som man har tid att läsa under julen blir man alltid glad för. En av de bästa böcker jag läst (Martin) är Peter Bevelins ”Seeking wisdom: From Darwin to Munger” där han börjar boken med ett citat från Confucius ”A man who has committed a mistake and doesn’t correct it, is committing another mistake”. Boken tar upp hur man ska undvika psykologiska fällor, varför vi gör felbedömningar, hur våra tankar påverkas och ger oss verktyg för att fatta bättre beslut.

Stefan Olofsson, Förvaltare Sensor Fonder
Vi tycker att lite andelar i vår fond Sensor Sverige Select är den perfekta julklappen.

Mattias Martinsson, Förvaltningschef, Tundra Fonder
För den kunskapstörstande: Charlie Robertsons bok ”Final Frontier and beyond”; För mer lättsam läsning: Barton Biggs ”Hedgehogging”.

Lisa Seligson- Marknadschef på Lancelot Asset Management
Se över ditt sparande och se till att du har en förvaltare som kan hantera marknadens både upp och nedgångar. Risk är mer än tillgångsslag. Det gäller att ha rätt aktieandel och rätt bolag vid rätt tillfälle.

Lars Bergkvist på Lannebo Fonder
Varför inte starta ett månadssparande i aktiefonder till barnen eller barnbarnen? Över tid har det visat sig vara ett klokt sätt att spara på.

Redaktionen