Expertpanel: Passar aktiva fonder för alla?Både indexfonder och aktivt förvaltade fonder har sina fördelar och nackdelar. Hur brukar ni tänka när ni rekommenderar aktivt förvaltade fonder, passar de alla eller är de bättre för en viss målgrupp?

 

Aktiva fonder – Vad tycker expertpanelen?

fjell_05-200x300Delphi Fonder förvaltar bara aktiva fonder och vi har i detta avseende ingen rekommendation om man ska förhålla sig till aktiva kontra passiva fonder. Många rådgivare rekommenderar en blandning av aktiva och passiva fonder, ofta också med en touch av faktor fonden (Smart Beta). Det är goda råd för många. Vår investeringsprocess, i kombination med de resultat som skapats i fonderna över tid, talar för att Delphi bör utgöra den aktiva delen i en portfölj.

Öyvind Fjell, Fondförvaltare Delphi Fonder 


Niklas-233x300Vi är ett fondbolag och arbetar inte med rådgivning. Men för att alla ska kunna hitta det de vill ha så erbjuder vi så väl aktivt förvaltade aktiefonder, en passivt förvaltad smart indexfond som investerar i investmentbolag och prisvärda räntefonder. Vi erbjuder en bred palett och kunden väljer själv.

Niklas Larsson, marknadsansvarig Spiltan Fonder


 


Stefan-Olofsson-219x300

Aktiva fonder passar alla det viktigaste är ju att man investerar i en bra aktivt förvaltad fond. Det kan ju dock vara så att ifall man är väldigt ointresserad av att följa upp sina fondinnehav kan det vara bättre att välja en indexfond.

Stefan Olofsson, förvaltare Sensor Fonder

 

 

Redaktionen