Ny aktör erbjuder courtagefri handelNätgrossisthandlaren DEGIRO erbjuder sedan i sommar privatinvesterare courtagefri handel med aktier på Stockholmsbörsen och courtagefri investering i börshandlade fonder, ETF:er.

–Till alla svenska kunder som har upptill en miljon kronor i samlat sparande erbjuder vi courtagefri handel på OMX Stockholm (large, medium och small cap). Med detta hoppas vi framhålla vikten av sparande för den yngre generationen men också att möjliggöra för en betydande andel småsparare att faktiskt öka sitt sparande. Det säger Erik Hammar, som ansvarar för marknadsföringen av den hollandsbaserade näthandlaren DEGIRO på den svenska marknaden.

Erbjudandet gäller all handel med aktier på Stockholmsbörsen för kategorin småsparare, men också en courtagefri transaktion per kalendermånad för de svenska kunderna när det gäller ETF:er på en rad internationella börser, under förutsättning att de köper för minst 1000 euro eller USD, beroende på i vilken valuta ETF:en handlas. 

Hoppas locka nya och unga kunder

–Vi vill ge våra investerare ett bredare utbud av finansiella produkter och möjliggöra en mer diversifierad portfölj. Det här är också ett sätt att säga tack till våra svenska kunder efter att vi funnits här i ett och ett halvt år.

DEGIRO utmärker sig redan genom att ha avsevärt lägre kostnader än sina etablerade bankkonkurrenter, men förstärker nu sitt erbjudande.

–Naturligtvis hoppas vi att nya kunder ska lockas av detta erbjudande eftersom de fortfarande kan dra nytta av mycket låga courtageavgifter på globala börser. DEGIRO är fortfarande i genomsnitt 85 procent billigare än sina konkurrenter i Sverige och detta är något vi är stolta över och är fast beslutna om att vidhålla i framtiden, säger Erik Hammar.

Erbjudandet om courtagefri handel på OMX Stockholm omfattas av följande villkor: Max 1265 transaktioner per år (fem per dag) och en maxvolym på 84.600.000 kr per år (235.000 kr/dag).

De courtagefria ETF:erna finns bland annat noterade på NYCE Acra, Euronext Amsterdam, Xetra och NASDAQ och kommer från emittenter som BlackRock, LYXOR, SPDR och Vanguard.

Börja handla idag, registrera dig på 15 minuter.

Första nätgrossistmäklaren

DEGIRO är den första grossistnätmäklaren för privata investerare. Företaget erbjuder en handelsplattform med möjligheter till investeringar globalt och till oerhört låga priser, i snitt 85 procent lägre än konkurrenternas.

DEGIRO startades i Amsterdam 2008 av fem tidigare Binck-medarbetare som till en början riktade sig till professionella investerare. Låga priser tack vare bland annat en stark infrastruktur jämfört med traditionella banker bidrog till en snabb tillväxt. Sedan 2009 har företaget en egenutvecklad handelsplattform. 2013 öppnade DEGIRO dörrarna även för privata investerare. I januari 2015 etablerade sig företaget på den svenska marknaden. Idag har verksamheten mer än 150 anställda och är aktiv i 17 länder samt hanterar transaktioner till ett värde av 30 miljarder euro på över 60 börser runt om i världen.

–Sverige är ett av våra fem viktigaste länder, men vi är aktiva i hela Norden, säger Erik Hammar. 

Enkelt att sprida sina investeringar

DEGIRO gör det möjligt att investera globalt. Tidigare var värdepappershandel ofta begränsat till börser i Europa eller USA, men hos DEGIRO får alla kunder via en plattform tillgång till börser och finansiellt produkter världen över. 

–Det betyder att privata placerare på ett enkelt sätt kan sprida sina investeringar. 

Utöver de rejält låga priserna har DEGIRO e+tt innovativt verktyg som hjälper investeraren att sammanställa en väl diversifierad portfölj.

–DEGIRO har avlägsnat den största skillnaden mellan privata och professionella investerare, nämligen priset. Det är av största betydelse för en investerares avkastning, säger Erik Hammar.

Det är enkelt att bli kund hos DEGIRO. Efter en registrering som tar 15 minuter samt en första överföring har man som investerare tillgång till handelsplattformen.

Presenteras av


DEGIRO_LOGO_2016

Varför DEGIRO? 
Svaret är enkelt:

*Du investerar till rekordlåga avgifter (upp till 85 procent billigare). Höga courtage reducerar din avkastning, men inte hos DEGIRO.

*Du kan investera globalt. Via webtradern är det möjligt att investera på många olika börser. Produktutbudet av finansiella instrument och tjänster är stort

*Investeringen har inga dolda kostnader. Det är helt kostnadsfritt att öppna ett konto hos DEGIRO och det transparenta systemet gör att du hela tiden ser vad du betalar för.

*All handel sker säkert och tillförlitligt. DEGIRO står under tillsyn av den holländska centralbanken och den holländska finansinspektionen. Hos DEGERÖ bevaras dina tillgångar hos en separat och självständig juridisk enhet.

*Investeringen ger större marginal.

*Förmånliga villkor. DEGIRO säkerställer att du kan placera dina order på de största börserna runt om i världen.

*Innovativ teknologi. Innovation är ett av DEGIROs främsta kärnvärden. Vi arbetar med en högutvecklad teknisk produkt och utvecklar och förbättrar hela tiden vår programvara. 

*Registrering sker snabbt och enkelt online.


Redaktionen