Därför borde alla ha en bucket listSå här i början av ett nytt år är det många som funderar på vad de egentligen vill med livet, bor jag på en plats jag trivs på? Har jag ett kul jobb där jag kan utvecklas? Vad gör jag egentligen med min fritid och mina sparade pengar?

Den nya digitala plattformen Humbo.com vill inspirera till bättre resande och precis som med målsättningar generellt så ökar chansen att nå målen om man har skrivit ner dem. Därför är en bucket list ett lysande sätt att nå dina mål för ditt resande. Därför uppmanar gänget bakom Humbo dig att skapa ett konto och en bucket list redan idag!

En bucket list definieras som en lista över saker som man inte har gjort tidigare men som man vill göra innan man dör. Den ger oss möjlighet att reflektera över våra värderingar och mål och identifiera viktiga milstolpar och erfarenheter som vi vill ha under vår livstid.

För att inspirera dig till din första bucket list kommer här några argument

  • Genom att använda plattformen Humbo kan du inspireras och hitta nya resmål att sätta upp på din lista, det finns så många vackra platser att upptäcka, frågan är vilka du vill besöka?
  • Gör en bucket list med din vän, respektive eller familj. Genom att skapa en lista tillsammasn sätter ni gemensamma mål vilket gör det extra kul när ni kan dela upplevelserna.
  • Du vet aldrig hur långt livet blir, skjut inte på allt utan se till att checka av saker medan du lever och mår bra.
  • Platser som du kan uppleva idag kanske inte finns kvar för evigt, världen och naturen är i ständig förändring.
  • Klimatförändringarna kommer att ändra hur vi reser och vad vi kan se. Exempelvis riskerar korallreven att dö, nu är kanske sista chansen att snorkla vid ett levande rev. På samma sätt är många djurarter döende och glaciärer smälter. Upptäck det du drömmer om medan det finns kvar!
  • Genom att skapa en bucket list sätter du mål för vad du vill uppnå/uppleva. Och du väljer samtidigt bort andra saker vilket gör det enklare att fokusera. All forskning säger att nedskrivna mål är mycket mer sannolika att de nås.

Vare sig om du vill åka skidor på Helagsglaciären, uppleva en safari i Kenya eller lära dig surfa på Bali vill vi önska dig lycka till med din bucket list. Här hittar du inspiration till din bucket list.

Redaktionen