Bolaget som PriorNilsson tycker du ska ägaEtt underanalyserat bolag med en driven vd i en attraktiv bransch. PriorNilssons grundliga analys och långa erfarenhet pekar ut fastighetsbolaget Catena som en investering med lysande framtidsutsikter.

Redan förra året fick Torgny Prior och PO Nilsson på PriorNilsson upp ögonen för Catena eftersom man visste att bolagets vd Gustaf Hermelin tidigare varit framgångsrik med att attrahera hyresgäster och därför kunde sänka den höga vakansgraden. Dessutom väntas bolaget sälja projektet ”Bilia Haga Norra” vilket skulle frigöra mycket pengar. 

Under slutet av 2014 började man också köpa aktier när man såg att vakansgraden för bolagets fastigheter sjönk, dock rörde sig inte kursen eftersom väldigt få bevakade bolaget och man kunde fortsätta köpa aktier till ett lågt pris efter årsskiftet. När Catenas rapport kom i slutet på mars visade det sig att man haft rätt. Vakansgraden hade sjunkit och vinsten ökat och förutsättningarna för 2015 såg ännu ljusare ut.

Här var det många faktorer: det är värderingen på ett bolag som är underanalyserat, en bra och driven vd, en underliggande tillväxt i branschen och en händelse som frigör pengar och skapar ännu mer tillväxt, säger PO Nilsson.

Investeringen i Catena har hittills lönat sig bra för PriorNilsson och med en minskande vakansgrad och försäljningen av ”Bilia Haga Norra” tror man att investeringen kommer fortsätta att betala av sig.

Bolaget kommer framstå som otroligt billigt i jämförelse med alla andra i branschen, säger PO Nilsson.

Läs mer om PriorNilsson Fonders investeringsstrategi.

nyhetsbrev

Prenumerera på Prior Nilssons nyhetsbrev!
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Presenteras av

priornilsson-logo
Våra fonder:

Hedgefonden Yield 

Är ett bra alternativ till räntefonder eller bankkonto med en väsentligt lägre risk än aktiefonder. 

77,90 % sedan start (dec 2002 - oktober 2015)

Hedgefonden Idea

Har en koncentrerad portfölj med få och stora innehav och större frihet i sina placeringar jämfört med en traditionell aktiefond.

+ 119,37 % sedan start (jan 2006 - oktober 2015)

Aktiefonden Sverige Aktiv

Passar dig som har en långsiktig placeringshorisont och tror på svenska aktier och aktiv förvaltning. Sverige Aktiv har nummer 328 021 i premiepensionssystemet

+ 82,22 % sedan start (okt 2012 - oktober 2015)

Aktiefonden Realinvest

Passar dig som tror på bolag med stor andel reala tillgångar, ex. bolag i råvaru- och kraftindustrin. Realinvest har nummer 487 108 i premiepensions-systemet.

+ 61,54 % sedan start (sep 2013 - oktober 2015)

Läs mer om våra fonder.


Riskinformation

Att en fond tidigare har ökat i värde är ingen garanti för att den ska göra det även i framtiden. Dina fondandelar kan öka eller minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. För mer information om risk se fondernas informationsbroschyr med fondbestämmelser.

Redaktionen