Nyskapande klockföretaget siktar internationelltJust nu är en nyemission av aktier i Boom Watch Company AB i full gång. Teckningsperioden för aktier pågår till den 24 maj och bolaget siktar på att slå igenom med full kraft redan till årets julhandel.

– Bolaget planerar en internationell expansion inom kort, säger Niklas Dahlgren, VD och grundare.

Marknaden för klockor har sakta men säkert ritats om under de senaste 20 åren och modeklockor vinner allt större andelar av marknaden. Samtidigt har försäljningen ökat kraftigt via alternativa försäljningskanaler; såsom modebutiker, presentbutiker och  webbhandel.

– På samma sätt pågår det en förändring av köpbeteendet. Dagens kunder eftersträvar att vara unika och möjligheten att skapa sin egna individuella stil, säger Niklas Dahlgren.

Boom Watch Company AB driver sajten Boomwatches.com. Sortiment består av sofistikerade och stilrena modeklockor – med möjlighet att anpassa klockan genom en innovativ och smart lösning. Klockorna säljs antingen kompletta eller i delar, där konsumenten kan skapa en egen unik klocka. Konceptet är väl genomtänkt och erbjuder till exempel en butikslösning med iPad, så att kunden i realtid kan designa sin klocka i butiken.

– Det fantastiska med BOOM Watches är att kunden när som helst kan köpa till en ny del och enkelt förändra utseendet på sin klocka. Till skillnad från andra varumärken på marknaden kan kunden ändra sin produkt till en relativt liten kostnad, så lite som ett par hundralappar, jämfört med att köpa en helt ny produkt.

Läs mer om Boom Watches emission här.

Bolagets koncept, där konsumenten står i fokus, är på så vis perfekt positionerat för att möta den ökande efterfrågan på individuellt anpassade produkter. Dessutom erbjuder man kunderna en unik möjlighet att kostnadsfritt förlänga sin garanti och i samband med förlängningen aktiveras även en ersättningsgaranti, där eventuella garantiåtagande hanteras direkt i butik genom att byta ut eventuella trasiga delar. Detta gör att kunderna aldrig behöver vara utan sina klocka. 

Finns nu ute på marknaden

Bolaget har under de senaste året genomgått en snabb utveckling och tillsatt en mycket kompetent styrelse och ett erfaret operativt team, som har varit drivande bakom flertalet framgångsrika lanseringar i branschen. Under förra sommaren färdigställdes kollektionen och under hösten inkom den första leveransen till lagret. I februari i år var det också slutligen dags för produktlansering på Köpenhamns Modemässa, vilket även innebar startskottet för bolagets kommersialiseringsfas.

– Fokus närmaste tiden är att etablera ett distributionsnätverk bestående av ledande återförsäljare i Sverige och den nordiska marknaden. Målsättningen är att etablera distributionsnätverket inför årets julhandel, vilket är den absolut viktigaste försäljningsperioden på året, säger Niklas Dahlgren och avslutar:

– Affärsmodellen är skalbar och bolaget planerar en internationell expansion inom kort. 

Niklas Dahlgren, vd för Boom Watches.

Niklas Dahlgren, vd för Boom Watches.

Presenteras av 

boom

Boom Watch Company AB utvecklar, designar, marknadsför och försäljer armbandsur under varumärket BOOM Watches. Produktion sker i Asien och försäljning sker genom butiker, distributörer eller direkt via bolagets e-commerce plattform (www.boomwatches.com). Affärsmodellen är skalbar vilket ger bolaget möjlighet att expandera internationellt.

HÄR hittar du Boom Watches memorandum.

Hemsida:

www.boomwatches.com

 


Erbjudandet i sammandrag

Pris per aktie: 12,50 SEK

Lägsta post för anmälan: 400 aktier

Pre-money värdering: 47 292 438 SEK

Erbjudandets storlek: 5 000 000 SEK

Övertilldelningsoptionens storlek: 3 000 000 SEK

Maximalt antal aktier i Erbjudandet: 400 000 aktier

Maximalt antal aktier i Övertilldelningseoptionen: 240 000 aktier

Betalning Enligt instruktion på avräkningsnota

Handelsplats: Mangoldlistan

ISIN-kod: SE0009806185

Läs mer om emissionen här.

Redaktionen