Kan det löna sig att investera i frimärksaktier?Frimärksaktier är något många kanske hört talas om men inte helt vet vad de är för något. Det pratas om att mindre aktier kan bli det nya Fingerprint vilket lett till viss uppmärksamhet. Här går vi igenom exakt vad en frimärksaktie innebär och vilka riskerna och fördelarna är.

Definitionen av en frimärksaktie är en aktie som kostar mellan ett par ören och fem till tio kronor precis som en vanligt svenskt frimärke. Frimärksaktier kopplas ofta till mindre bolag som handlas på mindre listor med ett lägre börsvärde och likviditet. Vill man börja handla med frimärksaktier är det viktigt att vara insatt. Kursen är enklare att manipulera och det är inte lika lätt att söka fram information om bolagen kopplade till aktien.

Frimärksaktier kan dock vara lukrativa. Även fast bolag kanske inte vill förknippas med bolag vars kurser är enkla att manipulera så kan ett lågt styckpris på aktierna göra att de får mer intresse eftersom investerare då kan köpa fler aktier billigt. Det gör också att det krävs ganska lite för att bolaget ska öka mycket i värde. Samtidigt kan det finnas anledningar till att aktierna är så pass billiga. En tumregel att utgå ifrån är att alltid analysera bolaget grundligt innan du väljer att investera.

 

Redaktionen