Experten: Investera som Warren Buffett under 2019 

U.S Global Investors vd Frank Holmes menar att det bästa sättet att tjäna pengar på under 2019 är att följa investeringsgurun Warren Buffetts strategi. Här svarar experten på hur han tycker att man ska göra för att lyckas med sina investeringar under det kommande året.

Vad ska sektorer ska man investera i under 2019?
“Tillväxtmarknaderna ser attraktiva ut eftersom att de är översålda. Dessa marknader kommer antagligen nå sin botten när USAs räntor skjuter i höjden.”

Vilka steg bör man ta innan man gör någon typ av investering?
"Diversifiera mellan sparande och investeringar. Kom ihåg att vara disciplinerad i din strategi och balansera årligen. Bibehåll en balans mellan inkomst och tillväxt med 10 procent i guld”

Vilken är den största röda varningsflaggan för dig när det kommer till nya investeringar?
“Det viktigaste faktorn när man funderar på en ny investering är vad vd:n åstadkommit. Du måste också passa dig för värdefällor och att köpa aktier bara för att de verkar billiga. Jag föredrar GARP-investeringar (Growth At a Reasonable Price) likt Warren Buffett.”

Kommer 2019 vara året för aktiva eller passiva investerare?
“Regleringarna driver investerare mer mot passiv investering. Detta har drastiskt förändrat flödet av finansiella medel mot billiga index, inte IPOs eller aktivt management. Jag tror att denna passivitet kommer att skapa nästa bubbla.”

Vilken var den bästa investeringen du gjorde under 2018?
“Jag skulle säga vår investering i guldsmyckesuppstickaren Mene Inc. Deras affärsmodell verkar ha gjort avtryck på både konsumenter och investerare. Mene säljer direkt till konsumenten och prissätter rättvist och transparent baserat på hur guldets värde förändras.”

Vilken var den största överraskningen under 2018?
“De nya regleringarna inom kryptovaluta vilket jag tror kan demolera marknaden. Det globala regelverket som sattes under G20 var en överraskning. Under mötet i december 2018 tillkännagav G20-ledarna att de vill ta fram ett regelverk relaterat till digitala valutor för att kunna bekämpa pengatvätt och för att kunna förhindra terrorfinansiering.”  

 

 

Källa: Kitco.com

Redaktionen