Efter genombrottsåret – nu siktar crowdfundingtjänsten bortom Sverige



Efter flera år av snabb tillväxt beskriver Tessins vd 2017 som ett genombrottsår. Bolaget förmedlade dubbelt så mycket kapital jämfört med året innan och har nu på allvar blivit en spelare att räkna med i fastighetsbranschen. Under 2018 tror Tessin därför på en fortsatt stark tillväxt och tar sikte även utanför Sveriges gränser.

Med ett starkt 2017 i ryggen ser crowdfundingtjänsten Tessin att deras närvaro nu på allvar börjat göra avtryck i den konservativa fastighetsbranschen.

– Tittar man på antalet fastighetsbolag som vi arbetet med, mängden projekt som vi har och vilken typ av aktörer som vi jobbar med; då ser man att vi verkligen börjat göra avtryck på fastighetsbranschen. De ser oss som ett seriöst tillskott när de planerar sina projekt och det har varit det stora genombrottet, säger vd Jonas Björkman.

Tessin lanserade sin crowdfundingplattform 2014 som ett helt nytt sätt att matcha fastighetsprojekt med investerare. Genom plattformen kan investerare gå ihop och investera direkt i olika fastighetsprojekt. Detta innebär dels att investerare slipper krångliga mellanhänder och avgiftsstrukturer men också att de kan gå in med så lite som 50 000 kronor i ett enskilt projekt. För byggherrar och fastighetsutvecklare, å andra sidan, fungerar plattformen som ett komplement till banken när det gäller att att finansiera sina projekt.

Sedan starten har Tessin förmedlat över 800 miljoner kronor till ett 60-tal olika projekt och plattformen har idag över 30 000 registrerade investerare. Enligt Jonas Björkman innebär det att Tessin idag är en av Europas  största crowdfundingtjänster, sett till förmedlat kapital, och målet är att fortsätta växa även utanför Sverige.

– Vi planerar att lansera tjänsten även i Finland i år. Det är en väldigt spännande fastighetsmarknad eftersom de ligger i en annan fas än i Sverige. De har precis kommit ur en ganska tuff nedgång och fastighetsmarknaden där kommer starkt nu, så vi kommer in i ett bra läge, berättar han.

Läs mer: Så funkar Tessins investeringstjänst.

Fortsatt stark fastighetsmarknad
Utöver etableringen i Finland förväntar sig Tessin också en fortsatt stark utveckling på hemmaplan under 2018. Osäkerheten som drabbat den svenska bostadsmarknaden under slutet av 2017 är inte heller något som bolaget ser på med särskilt stor oro.

Jonas Björkman berättar att Tessin hittills tagit in många bostadsprojekt eftersom det funnits en stor efterfrågan och ett stort utbud. Samtidigt menar han att det finns många andra segment av fastighetsmarknaden, exempelvis kontors- och logistikfastigheter, som fortfarande är väldigt attraktiva och att plattformen därför kommer kunna bredda sitt utbud under 2018.   

– Vi låter andra spå hur marknaden kommer utvecklar sig. Det vi är duktiga på är själva matchningen mellan investerare och fastighetsbolag och om vi ser en avmattning inom vissa fastighetstyper  så kommer kapitalet vilja placera sig inom andra segment av fastighetsbranschen. För oss handlar det mer om att titta på vad investerarna vill investera i och att sedan hitta den typen av case.

Missa inte investeringsmöjligheterna. Prenumerera på Tessins nyhetsbrev. 

Håll dig uppdaterad om nya projekt

Registrera dig för Tessins nyhetsbrev för att ta del av nya investeringsmöjligheter.

För att komma igång skickar vi dig även vår e-bok: "9 hemligheter bakom en lyckad fastighetsinvestering"

Ange din e-post för att läsa mer

Presenteras av

logo
Tessin är en tjänst för dig som vill placera ditt kapital direkt i fastigheter, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder. På Tessin kan du som investerare, genom att gå ihop med andra, investera i projekt de vill förverkligade och samtidigt få en bra avkastning på ditt kapital.

Tessin ger dig möjlighet att bygga det samhälle du vill leva i.

Läs mer om oss här:

www.tessin.se

Risker?

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i projekten kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Redaktionen