Investera i din personal – Boka en konferens i fjällenPersonalen är de flesta företags viktigaste resurs, de förtjänar inget annat än det bästa. Därför har vi på Visit fjällen sammanställt fem tips för den perfekta konferensen i fjällen.

  1. Välj rätt resmål.

Var i fjällen ni ska åka beror givetvis på gruppen och era intressen. Är det skidåkningen som är prio? Kanske tillgången till konferensrum är viktigast eller den bästa after skin? Några alternativ:

  • Åre: Nöjesmeckat i svenska fjällvärlden med högst fallhöjd och stort restaurangutbud.
  • Vemdalen: Allround med riktigt bra skidåkning, stort utbud av aktiviteter, smakupplevelser och boende. Hitta konferenspaket i Vemdalen.
  • Kittelfjäll: Den genuina lilla fjällorten som bjuder på skön stämning, storslagen natur och heliski. Ett av Sveriges offpistmeckan med mängder av toppturer att välja på och ofta gott om snö.
  1. Hitta rätt boende

Ett boende för en konferensgrupp ställer andra krav än den privata resan med familjen. Särskilt i coronatider. Finns det bra konferensrum med rätt teknik? Ska alla bo i egna rum eller kan ni dela? Ett annat alternativ är att hyra en eller flera stora lägenheter eller stugor för att få en skön intim stämning och dessutom kan nyttja gemensamma utrymmen för konferens. Om ni väljer lägenhet/stuga rekommenderar vi starkt att ni även bokat en kock någon kväll, det brukar vara en succé.

Boka boende i fjällen.

  1. Aktiviteter i fjällen

I slutändan är det inte boendet eller konferensrummen som skapar den perfekta fjällkonferensen, det är givetvis aktiviteterna som är avgörande. Se till att se över vilka aktiviteter som finns på orten och hör med kollegorna vad de gillar mest. Man ska inte ta för givet att hundspann, spa, liveband, matlagningskurs och annat roligt finns på alla orter.

  1. Hitta en lokal

Vårt sista tips är att hitta en lokal som kan hjälpa er sy ihop den perfekta konferensen. Med lokalkännedom och bra kontaktnät kommer ett lokalt eventbolag eller en konferensbokare kunna skapa en oförglömlig fjällkonferens för er!

Här kan du läsa mer och planera er konferens i fjällen.

Redaktionen